چرا آموزش الکترونیکی؟
شاید اولین چیزی که با شنیدن واژهی آموزش به ذهن هرکسی خطور کند، دفتر و کتاب و مدرسه باشد. سالهای سال، آموزش و یادگیری به دو عامل مهم کتاب و آموزگار گره خورده بود؛ چیزی که اکنون در حال فراموشیست.
فراگیر شدن اینترنت و کامپیوتر و به طور کلی دنیای IT، تغییراتی چشمگیر در زندگی انسانها ایجاد کرده است. که به فراخور آن، نحوهی یادگیری و آموزش موارد جدید نیز از این قائده مستثنا نیست.
آموزش الکترونیکی را میتوان آموزشی دانست که بر مبنای ادوات الکترونیکی ارائه میشود و بنا به ابزارآلات مورد استفاده، میتواند مزایای متفاوتی داشته باشد.
این نوع آموزش عمدتا از طریق وسایل الکترونیکی مثل کامپیوتر، لپتاپ، تبلت، گوشی هوشمند و توسط نرمافزارها یا اینترنت صورت میگیرد.
آموزش الکترونیکی خلأ موجود در آموزش سنتی را پر کرده و امکان یادگیری برای عموم افراد را فارغ از زمان و مکان فراهم میآورد.
در آموزشهای سنتی، عمدتا شاهد آموزش بدون بازدهی، صحبت و سخنرانی یکطرفهی مدرس، عدم تعامل میان دانشپژوهان و مدرس، عدم فراگیری کامل مبحث و موارد دیگری از این دست هستیم. چیزی که میتواند توسط آموزش الکترونیکی از میان برداشته شود.
آموزش الکترونیکی از مزایایی برخوردار است که در ذیل برخی از موارد را ذکر میکنیم:
• دنیایی از تصاویر، کلمات، صدا، موزیک و ویدیو
برخلاف آموزش سنتی، ذهن مخاطب و فراگیر توسط المانهای صوتی و تصویری کاملا درگیر موضوع شده و درصد یادگیری و یادسپاری وی را بالا میبرد.
• هزینهی کمتر نسبت به دورهها و کلاسهای سنتی
این نوع آموزش هم برای ارائه دهنده و هم برای فراگیر، به صرفهتر است و با صرف هزینهای کمتر میتوان به مطلوب خود رسید.
• سرعت، سرعت و سرعت
سرعت یادگیری افراد در آموزش الکترونیکی به مراتب بالاتر رفته و به راحتی با صرف زمانی کمتر میتوانند به فراگیری درس موردنظر بپردازند. چرا که مخاطبان، صرفا به سراغ موضوعاتی که نیاز به یادگیری دارند رفته و مواردی را که با آنها آشنایی دارند، مطالعه نکنند.
• صرفهجویی در زمان
دیگر زمان گرانبهای افراد در مسیر کلاسهای مختلف صرف نمیشود. آهنگ یادگیری افراد در دستان خودشان است و میتوانند متناسب با زمان و توانایی خود، به یادگیری بپردازند.
• استقلال از مکان و زمان
عدم وجود محدودیت زمان و مکان، این امکان را فراهم آورده که همگان فارغ از مشکلات شخصی بتوانند از این نوع آموزش استفاده کنند.
• حذف سلایق و تجربههای شخصی
دیگر نگران اعمال نظر و تجربههای شخصی مدرسان نیستیم. چرا که در آموزش الکترونیکی، رویهای استاندارد و یکسان برای همه در پیش گرفته شده است.
• بروزرسانی با سرعت بالا و هزینهی کم
برای اضافه کردن دروس و اطلاعات بیشتر تنها کافی است محتوای تغییریافته یا اضافه شده، بدون هیچ زحمتی، روی سرویس دهندهی مربوطه و در دسترس عموم مخاطبان قرار گیرد.
• مدیریت یادگیری
مدیریت یادگیری از سمت ارائه دهندهی آموزش و یا از سمت خود یادگیرنده به آسانی امکانپذیر خواهد بود. با استفاده از ابزارهای تحلیل و زمانبندی میتوان وضعیت پیشرفت را بررسی کرد.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] باید بدانید! […]